Monday, May 10, 2010

Melawat Ladang Gaharu

POKOK GAHARU A.K.A POKOK JUTAWAN
POKOK NANAS KAEDAH TISSUE CULTURE BENIH POKOK NANAS
Hari Sabtu lepas ikut hubby pergi melawat ladang gaharu kepunyaan seorang karkun. Hmmm..pening kepala makcik tengok Mr Hubby beria-ia sangat nk bercucuk tanam sekarang ni. Rumput kat rumah pun tak terbela ini kan pula nk berladang bagai. Hmmm...suka hati la bang..I cuma mampu doakan apa yg abang buat semuanya mendapat redha Allah. Kalau confirm nk berladang ni jangan pulak lupa 5 amal masjid. Rezeki yg Allah bagi bukan untuk besarkan rumah atau beli kereta besar tapi adalah untuk membesarkan agama Allah...I pun sekarang dah semakin sibuk dengan urusan dunia. Ingat nk slow down sikit ni... Bila amal ibadat kurang..fikiran pun menjadi kusut..Ya Allah...engkau mudahkanlah urusanku di dunia & di akhirat...Ok la..layan gambar2 dia atas..Sekian. Wassalam.

6 comments:

  1. Salam..err,betul tu. kita sendiri mmg tau sgt keadaan diri kite,trmasuk la ana yg lemah ni. Bila urusan dunia dtg melambak2 dpn mata, mula la fikiran kacau,tawajjuh makin kurang,iman pun smakin slow. asyik dok pikir ituuuuu aje.Mari kita doa hdyt utk diri sndiri & juga utk umat sluruh alam. Jorr KL pun dh makin dkt, 11,12 n 13 Jun.Doa spya ramai manusia dpt dkluarkan lg n lg...

    ReplyDelete
  2. kirim salam kpd Najib dgn ucapan "Selamat Pengantin Baru."

    hehe

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum salam kenal ummu...sy ahliah surya dr tangerang indonesia boleh kapan-kapan keluar ke tempat saya...insya Allah...

    ReplyDelete
  4. Aliaazuan >> benar..

    Ziarah76 >> salam dh disampaikan :)

    Diah >> Salam kenal..InsyaAllah..Doa untuk saya & kamu juga :)

    ReplyDelete
  5. salam,laporan terbaru student UMT shahid di sabah ada di blog sy...

    ReplyDelete
  6. KAJIAN SEMASA MENGENAI PERKEMBANGAN WAHABBI DI MALAYSIA, sila google tajuk-tajuk seperti di bawah ini:-

    (a) http://www.mediafire.com/?ne2dmyeinzo
    (b) Jaringan Wahabbi Sdn Bhd
    (c) Jom Kenali Dr Maza & Co
    (d) Ahlul Bait Yang Dicerca
    (e) Tok Ayah Zid Kedai Lalat
    (f) Kuasa Tiang Kepada Cita-cita
    (g) 40 Mutiara Hikmat Serambi Mekah

    ReplyDelete

Assalammualaikum, sila tinggalkan komen anda jika ada. Atas sebab masa & tuntutan kerja kemungkinan komen anda tidak dapat dijawab oleh saya. Harap maklum. Jazakallah.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails